Vernazza is een van de vijf dorpen aan de wereldberoemde Italiaanse Cinque Terre. Cinque Terre valt met haar vijf dorpjes onder de regio Ligurië. Het dorpje werd rond het jaar 1000 n.Chr. gesticht en telt ongeveer 1.047 inwoners.

Vernazza is direct aan zee gelegen en heeft een klein pittoresk strandje. Het strandje met aangrenzende steigers doet tevens dienst als haventje. Omdat het schilderachtige Vernazza tegen een steile heuvelrug is gelegen is het haventje een belangrijke aanvoer voor eten en drinken voor de inwoners en toeristen.

In het haventje liggen verder tientallen kleurrijke bootjes welke veelal eigendom zijn van de bewoners van Vernazza. Daarnaast liggen er ook enkele watertaxi’s die je naar alle dorpjes van de Cinque Terre kunnen vervoeren.

Vernazza is bij uitstek een plek om heerlijk tot rust te komen. Wel is het hierbij aan te bevelen om te overnachten in het dropje. Overdag komen veel toeristen met de trein vanuit de nabij gelegen grotere steden Levanto en La Spezia.

Meer informatie of tips voor een verblijf in Vernazza? Kijk dan eens op Vernazza. Deze website geeft je uitgebreide informatie en vele tips voor een aangenaam verblijf.

Vernazza is het Italiaanse leven op z’n best!

Vernazza, het schilderachtige plaatsje op de UNESCO Werelderfgoedlijst!
Vernazza, het schilderachtige plaatsje op de UNESCO Werelderfgoedlijst!
DELEN
Volgend artikelFranse Alpen