Riomaggiore is het eerste dorp vanuit La Spezia aan de Cinque Terre. De bekende gekleurde huizen steken mooi af tegen de kleine haven en de blauwe zee.

Riomaggiore is gelegen in de regio Ligurië en is het meest oostelijk gelegen dorpje van de vijf dorpen aan de Cinque Terre. Riomaggiore telt ruim 1.700 inwoners. Het dorp dateert uit de 8ste eeuw n.Chr. en is ontstaan doordat de bewoners vanuit de vallei op zoek gingen naar verkoeling. Hierdoor verhuisden ze naar de heuvelachtige kustlijn.

Riomaggiore biedt diverse spectaculaire uitzichten over zee en is zoals gezegd gelegen tegen een rotswand. Het dorp kenmerkt zich door de vele gekleurde huizen met leistenen daken. De kleuren van de huizen worden als typische Ligurische kleuren gezien. In en rondom Riomaggiore liggen diverse wandelpaden waarmee je de andere dorpjes van Cinque Terre bereikt.

Het dorp Riomaggiore beschikt over een lange steiger waar je heerlijk kunt zonnen. Daarnaast zijn er diverse kleine bezienswaardigheden en natuurlijk beschikt Riomaggiore zoals alle dorpjes aan de Cinque Terre over tal van Italiaanse restaurants.

Meer informatie of tips voor een verblijf in Riomaggiore? Kijk dan eens op Riomaggiore. Deze website geeft je uitgebreide informatie en vele tips voor een aangenaam verblijf.

Bezoek het bijzondere Riomaggiore!

Beleef het schilderachtige Riomaggiore!
Beleef het schilderachtige Riomaggiore!
DELEN
Volgend artikelFranse Alpen