De hoofdstad van het hertogdom Luxemburg is Luxemburg Stad, oftewel Luxembourg in het Frans. Luxemburg Stad is een relatief kleine stad met een oppervlakte van slechts 2.568 km2 en ongeveer 100.000 inwoners.

Door het centrum van de stad stromen twee riverien, de Alzette en Petrusse. Luxemburg is een belangrijke stad voor de bankenwereld en mede daardoor een van de rijkste steden binnen Europa. Ondanks de relatief kleine oppervlakte kent Luxemburg stad verschillende bekende en minder bekende bezienswaardigheden.

Binnenkort een stedentrip maken en zelf Luxemburg stad ontdekken? Vooral de historische gebouwen, vele musea en mooie natuur zijn karakteristiek voor de stad. De stad is binnen ongeveer 4 uur rijden (370 kilometer) vanaf Utrecht te bereiken. Daarnaast zijn er ook vele touroperators die weekendtochten organiseren of kan je met de trein gaan.

Meer informatie over de vele bezienswaardigheden of direct een hotel boeken in Luxemburg stad? Kijk dan eens op Luxemburg stad. Deze website geeft je uitgebreide informatie en vele tips voor een aangenaam verblijf.

De historische stad Luxemburg, dicht bij huis!

Luxemburg-stad: Gezellig, knus en bovenal sfeervol!
Luxemburg-stad: Gezellig, knus en bovenal sfeervol!
DELEN
Volgend artikelFranse Alpen