Luchthaven Eindhoven is het tweede vliegveld van Nederland en gelegen aan de westzijde van de stad, ter hoogte van de wijk Meerhoven. De luchthaven is sinds 1932 in gebruik, destijds geopend als militaire vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht. Vandaag de dag heeft de luchthaven naast een militaire functie tevens een functie voor de burgerluchtvaart. In toenemende mate maken Nederlanders maar ook Belgen en Duitsers gebruik van Eindhoven Airport. Vanwege de gunstige ligging, de goede bereikbaarheid, beperkte omvang en veelal goedkope vluchten gebruiken steeds meer mensen Luchthaven Eindhoven als start van de vakantie of stedentrip.

Bestemmingen Luchthaven Eindhoven

Inmiddels wordt er vanaf Eindhoven Airport naar meer dan 75 bestemmingen in en rond Europa gevolgen. Op dit moment wordt er vanaf Eindhoven gevlogen naar vele populaire (vakantie)bestemmingen, denk hierbij onder andere aan: Londen, Barcelona, Rome, Madrid, Milaan en Athene. Deze vluchten worden hoofdzakelijk aangeboden door de low-cost luchtvaartmaatschappijen Transavia, Ryanair en Wizz Air. Vlieg je binnenkort zelf vanaf Luchthaven Eindhoven? Wij bieden je hieronder een aantal handige tips voor het parkeren en overnachten bij Eindhoven Airport.

Eindhoven Airport
De terminal met het Tulip Inn hotel bij Eindhoven Airport

Parkeren bij Luchthaven Eindhoven

Bij Eindhoven Airport zijn naast de luchthaven zelf verschillende parkeeraanbieders actief. Parkeren bij de luchthaven zelf kan prima, alleen is veelal wel een stuk duurder als parkeren bij gerenommeerde parkeeraanbieders zoals Park & Fly, EazzyPark of Quick Parking. Dit terwijl de kwaliteit en service minstens zo goed zijn. Wil je alle parkeeraanbieders zelf eens eenvoudig online met elkaar vergelijken? Dat kan op de websites van Parkeren Vliegveld Eindhoven van Vliegveld-Eindhoven.nl of Parkeren Eindhoven Airport met Airportdeal.nl, hier vindt je een overzicht van alle parkeeraanbieders en kan je deze met elkaar vergelijken op basis van prijs, service en beschikbaarheid. Deze website is tevens beschikbaar voor de Belgische reiziger: Parking Eindhoven Airport op Eindhoven-Airport.be en de reiziger vanuit Duitsland: Parken Eindhoven Airport op Eindhoven-Airport.de.

Parkeren bij Eindhoven Airport
Parkeren bij Eindhoven Airport

Hotels rondom Luchthaven Eindhoven

Vlieg je vroeg van of kom je laat aan in Eindhoven, dan is het te overwegen om bij Luchthaven Eindhoven te overnachten. In de directe omgeving van Eindhoven Airport zijn een drietal hotels gevestigd. Het Tulip Inn Eindhoven Airport is gevestigd boven de luchthaventerminal van Eindhoven. Je staat dus binnen enkele seconden in de vertrekterminal van de luchthaven. Op slechts enkele minuten rijden, aan de randweg A2/N2, zijn het Novotel Eindhoven en Hotel Campanile. Ook hier kun je voor een acceptabele prijs prima overnachten voor of na je vlucht.

Wanneer je liever in het centrum van Eindhoven overnacht moet je eens een kijkje nemen op Hotels-Eindhoven.nl. Hier kun je eenvoudig alle hotels in het centrum van Eindhoven met elkaar vergelijken op basis van prijs en beschikbaarheid. Met het openbaar vervoer ben je vanaf de luchthaven binnen 15 tot 20 minuten in het centrum van Eindhoven en zolang Luchthaven Eindhoven is geopend pendelt de bus op en neer tussen de luchthaventerminal en het centraal station.

DELEN
Vorig artikelDüsseldorf Airport
Volgend artikelSchiphol